Koltuğun Tarihçesi Hakkında

Koltuk ne zaman kim tarafından icat edildi ve günümüze kadar nasıl bir değişim yaşadı konusunda sizlere bilgi vereceğiz. Binlerce yıllık tarihi olan koltuğun tarihini öğreneceğiz.

Koltuk çağımızın en büyük icatlarından birisi olup asırlar öncesine ait olmaktadır. Oturma ihtiyacımızı karşıladığı gibi bir çok sağlık sorununa da iyi geldiği bilinmektedir. Her evin en temel ihtiyaçları olarak gösterilmektedir. İşte burada koltuğun değeri bir kez daha gözler önüne serilmektedir. Sahip olduğumuz yararlı basit icatlar arasında gösterilebilir.

Koltukların icadı tarih öncesine kadar dayanmaktadır tam belli bir tarih olmasa dahi M.Ö. 4000 yıllarından bahsedilmektedir. Çağın insanları oturmak için taş koltuklar ve ağaçları tercih ederlerdi. Rahat oturuş şeklinden dolayı kısa zamanda yaygınlaşmıştır. Tam olarak icat eden kişinin ismi bilinmemektedir. Koltuk zamanla birlikte gelişim göstererek günümüzde kullanılan yaylı ve süngerli halini almıştır.

Geçen zamanla birlikte ev dışında da kullanılmaya başlayan koltuk, bulunduğu mekana uygun hal almıştır. Konferans salonlarında kullanılan koltuklar, izleyiciyi ergonomik açıdan rahat ettirecek, dikkatinin dağılmaması için gereken açı ile imal edilmektedir.

Sinema salonlarında ise yine ortamına uygun şekilde dizayn edilmiş ve konfor ön planda tutulmuştur.